Bosnian Arabic English French German Italian

TEL/FAX: +387 (0)36 578 574

GOJKA VUKOVIĆA 102B (MAHALA) 88000 MOSTAR, BIH

Menu

Izleti i ekskurzije

U našu ponudu uvrstili smo i IZLETE I EKSKURZIJE koji će svim našim gostima omogućiti da upoznaju našu prelijepu regiju i sve što ona nudi.

Krenite zajedno s nama u šetnju kroz istoriju, spoj raznih kultura, mjesta gdje stanovništvo vjekovima živi zajedno i čiji se običaji isprepliću oduvijek.

Pogledajte koje su to lokacije na koje vas možemo povesti ukoliko se odlučite prihvatiti ovu našu ponudu!

 

BLAGAJ POČITELJ
Blagaj   Počitelj
Samo 12 km od Mostara, na rijeci Buni, nalazi se čaroban gradić Blagaj, srednjovjekovni grad Humske države iz koje je polovinom XV vijeka nastala današnja Hercegovina. Sa ruševina starog grada ili Kule Herceg Stjepana, (vlastodršca ovih prostora prije dolaska Otomanskog carstva 1465. godine), koja je izgrađena na strateškom položaju, na hridinama iznad izvora rijeke Bune, pruža se prelijepa panorama doline Neretve, slika koja opravdava cijeli sat penjanja na vrh ovih ruševina.   Počiteljem dominiraju orijentalni građevinski stilovi, koji sa mješavinom mediteranskog stila daju ovom naselju jednu posebnu dimenziju. Vjerojatno je postojao i prije ali se Počitelj prvi put spominje u pisanim dokumentima u 1444. godini kao sjedište župe. Turci osvajaju Počitelj 1471. godine i on je skoro postao sjedište kapetanije. Mletačkim osvajanjem Gabele 1694. godine dotadašnju ulogu pograničnog centra koje je imala Gabela preuzima Počitelj i zadržaje je do 19. stoljeća.
 
MEĐUGORJE HUTOVO BLATO
Medjugorje   hutovo blato
Poznato katoličko svetište. Malo mjesto nekad siromašno i pusto a danas kutak mira i molitve. Baš tu, na Podbrdu se Ukazala Djevica Marija, juni 1981, i od tog datuma redovito prenosi poruke mira vidiocima, i od tada ovo mjesto privlači milione gostiju iz cijelog svijeta. Možete se popeti i na Križevac, Podbrdo, otići u crkvu Sv. Jakova i osjetiti duh religije svuda oko sebe.   Na jugu Hercegovine, u tipično kraškom ambijentu, sa lijeve strane rijeke Neretve, nalazi se Hutovo blato, jedinstvena submediteranska močvara u Europi. Poznato je od davnina kao zelena oaza, sa obiljem vode u kojoj je uvjete za život našao veliki broj biljnih i životinjskih vrsta. Močvara je interesantna i zančajna sa ornitološkog, ihtiološkog, znanstvenog, ekološkog i turističkog stajališta.
 
VODOPAD KRAVICE PEĆINA VJETRENICA
kravice   pećina vjetrenica
Nigdje na svijetu nema takve vode, vodopada i netaknute prirode. Poznati slapovi Kravice, visine 26-28 metara, je najljepši vodopad u Hercegovini. Oni su nastali radom rijeke Trebižat, gdje ima puno sedre, i ti slapovi su bijelo plave boje u jesen i proljeće kao slapovi Nijagare, gdje turisti dolaze i dive se prirodi i slikaju, a ljeti je tu poznato izletište gdje mnogi traže osvježenje u prirodnom bazenu ispod slapa.   Vjetrenica je naveća i najljepša pećina u Popovom polju, u naselju Ravno. Duga je preko 7000 metara, i posjeduje osvjetljenu stazu dugu 1800 metara. Ime je dobila po jakom vjetru na ulazu u pećinu u ljetnom periodu. Pećinu karakterišu dugi hodnici, dvorane, stalaktiti, pećinski talozi, jezera i više tokova vode. U pećini ima više od 200 različitih životinjskih vrsta i od kojih je najpoznatija čovječija ribica.

 

Facebook Twitter Google+ Pinterest
Last modification: Uto 14 Jun 2016
×

Log in

×

Prijavite se i budite u toku!

Budite informisani o ekskluzivnim ponudama iz Ville Nadin. Ostvarite popust i do 30%!

 
Mozete se odjaviti sa nase liste bilo kada