Bosnian Arabic English French German Italian

TEL/FAX: +387 (0)36 578 574

GOJKA VUKOVIĆA 102B (MAHALA) 88000 MOSTAR, BIH

Menu

O Mostaru

Mostar je središte hercegovačke kulture i tradicije. Grad je to kroz koji protiče zelena ljepotica, Neretva, rijeka koja vijekovima spaja dva dijela grada i na čijim obalama najveći graditelji pletu mostove, prelijepe građevine kao što je „Stari most“ po kojima je grad dobio ime i postao prepoznatljiv u svijetu dobivši zaštitu od UNESCO-a, a time i Svjetski ugled.

 

 

MEDITERAN U SRCU HERCEGOVINE BROJNA IZLETIŠTA I SADRŽAJI
Mostar Stari Most   Blagaj Mostar Pansion
Mostar je grad koji svojim štihom miriše na mediteran i na miran i lagan ritam u kojemu ljudi žive i svakodnevno funkcioniraju. To je grad koji u cijeloj regiji ima najviše sunčanih dana u godini.   U okolici Mostara, samo pola sata udaljenosti automobilom nalaze se brojna izletišta i turističke atrakcije kao što je Blagaj – historijsko gradsko područje i nacionalni spomenik Bosne i Hercegovine.
 
PRIRODNA I KULTURNA BOGATSTVA SPOJ TRADICIJE I SAVREMENE KULTURE
  Stari grad u Mostaru smjestaj
Tu je i poznato izletište Ruište, područje pogodno za šetnje u prirodi, sport i rekreaciju, Počitelj – grad u kojemu se nazire izvanredna orijentalna arhitektura, te brojna druga prirodna i kulturna bogatstva kojima obiluju Mostar i okolica.   Dolaskom u Mostar dobar odmor Vam je zagarantiran, jedna-ko kao i usvajanje znanja o historiji gradskoga područja, počevši od života i rada brojnih kujundžija u Staroj gradskoj jezgri, do novih objekata širom otvorenih vrata za sve.
Facebook Twitter Google+ Pinterest
Last modification: Uto 14 Jun 2016
×

Log in

×

Prijavite se i budite u toku!

Budite informisani o ekskluzivnim ponudama iz Ville Nadin. Ostvarite popust i do 30%!

 
Mozete se odjaviti sa nase liste bilo kada